
Ti rdeči preprogi podobni prizori iz zraka so prava paša za oči.
Oglaševanje
V zadnjih tednih so satelitski in zračni posnetki številnih kmetijskih površin po svetu vzbudili veliko zanimanja, predvsem pri tistih, ki kmetijstvo in predelavo sadja ter zelenjave poznajo le bežno. Na prvi pogled nenavadni vzorci in barvne ploskve na poljih skrivajo dolgo tradicijo in premišljene postopke pridelave.
Ena od osupljivih podob prihaja iz turških okrožij Yesilhisar in Inces v provinci Kayseri. Tam se v vročem poletnem soncu razprostirajo polja, prekrita s paradižniki, ki čakajo, da jih narava spremeni v obstojno in aromatično živilo. Postopek se začne konec julija, ko temperature postanejo dovolj visoke za naravno sušenje. Proces se običajno nadaljuje vse do septembra.
Oglaševanje
Foto: PROFIMEDIA
Več
Foto: PROFIMEDIA
Več
Foto: PROFIMEDIA
Več
Foto: PROFIMEDIA
Več
Foto: PROFIMEDIA
VečSveže nabrane paradižnike delavci najprej skrbno pregledajo, operejo in narežejo. Nato jih ročno razporedijo po posebnih plastičnih folijah, kjer se pod žgočim soncem počasi izgublja voda, medtem ko se okus in barva intenzivirata. Ko so paradižniki primerno posušeni, jih pripravijo za prodajo.
Ti rdeči preprogi podobni prizori iz zraka niso le paša za oči, temveč tudi dokaz, kako tradicionalne metode v harmoniji z naravo še vedno ohranjajo pomembno mesto v sodobni prehranski verigi.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje